Elektrisch ontharen

Elektrische epilatie is een effectieve methode om overbeharing te behandelen. Langs het haar in het haarzakje wordt er een naaldje gestoken. Met behulp van dit naaldje wordt er stroom afgegeven wat zorgt voor warmte waardoor het haartje los laat. Na elke behandeling worden de haren dunner en zwakker, waarna ze op den duur niet meer terug zullen groeien.

Helaas is een haar niet na 1 behandeling definitief verwijderd. Meerdere factoren hebben invloed op de effectiviteit van de behandeling, zoals de groeicyclus van de haren, de frequentie van het behandelen en het herstellend vermogen van het lichaam. Daarnaast bevinden zich in de huid ook haren die in rustfase zijn. Onder invloed van bijvoorbeeld hormonen kunnen deze haren uit hun rustfase komen en gaan groeien.

Voor- en nadelen elektrisch ontharen

Het grootste voordeel van elektrisch ontharen is dat het geschikt is voor alle haarkleuren, zelfs grijze, witte, blonde en rode haren. Een nadeel is dat het een tijdrovende behandeling is omdat er haartje voor haartje behandeld moet worden. Voor grote oppervlakten met dikke en donkere haren (voldoende pigment in de haarwortel) zullen de huidtherapeuten u dan ook licht- of lasertherapie adviseren. Kleine oppervlakten, zoals bovenlip of kin/ kaaklijn en/of hals, komen in aanmerking voor elektrische epilatie.

Tarief elektrisch ontharen vanaf € 49,50

Afhankelijk van de indcatie en het aanvullende verzekeringspakket wordt elektrische epilatie vaak (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering om te zien waar u recht op heeft.

Bekijk onze video