Oedeemtherapie

Specialistische behandeling van abnormale vochtophoping

Oedeemtherapie

Oedeem is een abnormale opeenhoping van vocht in het weefsel. Het vocht bevindt zich op dat moment tussen de cellen van het lichaam. Hierdoor ontstaat er een verstoord evenwicht.

Oedeem behandelingen

Huidtherapeuten zien patiënten met diverse klachten van oedeem. Deze klachten kunnen op diverse plaatsen in het lichaam tot uiting komen. Denk hierbij aan armen, benen, maar bijvoorbeeld ook in het gezicht of borstgebied. Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van oedeem welke we globaal kunnen indelen in 3 categorieën. Er kan een stoornis zijn in het lymfatische stelsel, in het bloedvaten stelsel of in het vetweefsel. Dan kunnen er ook nog combinaties hiervan voorkomen.

Specifiek behandelplan

De oorzaak van het oedeem bepaalt het behandelplan. U zult begrijpen dat elke oedeem patiënt dus een eigen specifiek behandelplan krijgt afgestemd op zijn/haar specifieke klachten. Hierbij kan er gedacht worden aan combinatie’s van manuele lymfedrainage, littekentherapie, zwachtelen, medical taping, lymfapress en/of steunkousen. Het brede scala aan behandelingsmogelijkheden en het totaalplaatje wat wij hierin kunnen bieden, maakt o.a. de kracht van FOCUS huidzorg.

Benieuwd naar wat de huidtherapeuten van FOCUS huidzorg in Apeldoorn voor je kunnen betekenen? Neem direct contact op voor het plannen van een gratis intake gesprek.

 

Heeft u een vraag en wilt u teruggebeld worden?

Direct aanvragen