Fasciatherapie

De fascie (latijn: fascia) is een bindweefsel dat als een dunmazig web alle structuren van het lichaam omsluit. Al onze spieren, gewrichten, organen, bloedbanen en het zenuwweefsel zijn doorweven en omgeven door fascie. De fascie zorgt er dan voor dat alles makkelijk beweegt, over elkaar glijdt. Het faciliteert dus alle bewegingen in het lichaam.

Door een trauma, een blessure of langdurige overbelasting, maar zeer zeker ook door stress kan de fascie onder spanning komen te staan, vast gaan zitten of minder soepel en beweeglijk worden.

Het lichaam heeft een zelf herstellend vermogen en zal normaal gezien een dergelijke verstoring weer oplossen. Als dit niet vanzelf gebeurd door onder andere verstoring door littekenweefsel of fibrosering kan met behulp van fasciatechnieken dit alsnog herstellen.

Onze huidtherapeuten maken bij fasciatechniek gebruik van verschillende massagegrepen, welke door Willie Fourie zijn ontwikkeld. Deze grepen worden van oppervlakkig naar diep uitgevoerd om zo de verschuifbaarheid van het weefsel tussen de verschillende lagen te optimaliseren.

In de praktijk is gebleken dat Marnitztherapie en Fasciatherapie heel mooi op elkaar aansluiten en bij FOCUS huidzorg worden deze dan ook tijdens een behandeling regelmatig gecombineerd.

Heeft u een vraag en wilt u teruggebeld worden?

Direct aanvragen